Rabu, 19 Ogos 2009

Jangan Lupa Diri :-)


Shh.... Diam2 na. Ni nak cerita. Ada satu rancangan kat tibi baru2 ni. Baru xbaru la, dalam setaun dua ni. Rancangan ni yang berbentuk pertandingan ni hanya untuk yang suka lupa diri. Rancangan ni bertemakan uji minda. Nak tahu cara game dia tak. Caranya, sesapa yang menjadi peserta akan dihidangkan dengan beberapa tajuk lakonan. Setelah memilih tajuk lakonan 2. dia akan dipertontonkan dengan video clip lakonan tu dan perlu mengikut butir2 dialognya seperti yang ditayang dalam video sebenar. Dan sampai satu tahap video itu akan dibisukan dan peserta perlu meneruskan skripnya untuk diisikan ke dalam beberapa petak skrip yang kosong yang mana petak2 ini semakin bertambah bila naik level game. Tapi, yang menjadi persoalannya, bukanlah video clip tersebut, tetapi, masalah pesertanya. penerbit seolah-olah tidak sensitif dengan kelakuan peserta yang melakonkan sesuatu cerita tu. Dah la rambut berkarat, berkulat n ntah hapa2, gediknya pulak, masyaAllah.........Ni rancangan ni disiarkan kat Negara Islam ni......Tapi, benda lagu ni pun xleh settle sedangkan kuasa ada di tangan pihak pengurusan penyiaran. Nak kata jahil bab2 Agama, rasanya bab aurat ni merupakan bab paling mudah difaham. Tapi itu lah, bila di atas bukan ahlinya. Dah, xnak cakap panjang2. Cerita ni tak wujud pun, Saja boring, lama tak main taip2 kat blog ni. Maklumlah, sibuk. Ok, nak sambung keja :) Ilalliqa' Wa fi Amanillah :-)

2 ulasan:

<< s| tED| >> berkata...

puaslah aku fikir.. walaupun aku bukan kaki tv.. xde teringatpun game macam ni :)

<< s| tED| >> berkata...

lepas maghrib ni aku fikir lagi... TQ!!

 

Wat Kautri?

free counters

C.A. Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template