Rabu, 2 Februari 2011

Mesir wei...


Ni beberapa klip gambar yang saya edit hasil kutipan dari metro, aljazeera dan blog2 kawan2 dari sana. Nak kongsi dan sama2 kita fikirkan suasana saudara2 kita di sana. Ni artikel yang diminta TUAN BLOGnya untuk dikongsi. Renung2kan dan SELAMAT BERFIKIR :)

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.

- Nadia

2 ulasan:

ijatnuar87 berkata...

arapkan mereka selamat la semua...takut dengar biler diorang sasarkan student msia...

CECOMEL berkata...

Semoga proses perpindahan depa balik mai Malaysia berjalan dengan cepat dan lancar. Khabarnya AirAsia pun sedia untuk tolong angkut sama. Dan pesawat TUDM pun dah diatur. Tempoh hat tertera dalam Malaysia Kini kalau tak silap, tempohnya 4 setengah hari.

 

Wat Kautri?

free counters

C.A. Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template