Sabtu, 5 Mac 2011

Tazkirah #46 Pembohong Agama


Ni nak crita pasai pembohong agama. Dah ALLAH senaraikan dalam Surah al-Ma'un dari ayat pertama sampai ayat terakhir. Perhatikan maksud di bawah. Renung2kan selamat menjauhkan diri dari mendapat title PEMBOHONG Agama.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.

1. Tahukah Engkau akan orang Yang mendustakan ugama (meliputi hari pembalasan)?

2. orang itu ialah Yang menindas serta berlaku zalim kepada anak yatim,

3. dan ia tidak menggalakkan untuk memberi makanan Yang berhak diterima oleh orang miskin.

4. (kalau orang Yang demikian dikira dari bilangan orang-orang Yang mendustakan ugama), maka Kecelakaan besar bagi orang-orang ahli sembahyang -

5. (laitu) mereka Yang berkeadaan lalai daripada menyempurnakan sembahyangnya;

6. (juga bagi) orang-orang Yang berkeadaan riak (bangga diri Dalam Ibadat dan bawaannya),

7. dan orang-orang Yang tidak memberi sedikit pertolongan (kepada orang Yang berhak mendapatnya).

8 ulasan:

Buai Laju-Laju berkata...

info yg menarik...^^

Shamsuddin Amin berkata...

yup... thanks infonye...=)

CECOMEL berkata...

Buai laju-laju : Sama2 kongsi kebaikan.

Shamsudin Amin : Sama2 jugak :).

faiz berkata...

perbuatan riak tula sush kite nak elakkan sebenarnya...takut btol kalo ade perasaan riak ni..

CECOMEL berkata...

Betul3x. Sama2 kita berubah. Sama la saya pun, teruk jugak :(

TAYAR PANCIT berkata...

hai awak saye da join awak :) follow me back ok @ http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/officially-2011-formula-one-drivers.html

TAYAR PANCIT berkata...

hai awak saye da join awak :) follow me back ok @ http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/officially-2011-formula-one-drivers.html

CECOMEL berkata...

Terima Kaasih :)

 

Wat Kautri?

free counters

C.A. Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template