Isnin, 17 Januari 2011

PENCARIAN 100 BLOGGER MALAYSIA TEGAR


Suatu ketika. Sunyi sepi. Ada seorang insan sedang memerhati sesuatu yang bercahaya. Cahaya dari balik tabir lapisan plastik campuran yang jernih. Ish! Malas ar suspen2, terus terang, tengah saya ngadap laptop dengan hobi baru iaitu follow sedaya mungkin (kira BW gak kan), terperasan satu blog ni. Blog Cikgu Mohamad. Belum baca lagi, tengok pic dalam laman dia, terasa satu semangat baru dalam diri. Semacam saya baru tersedar dari lena yang panjang. Semangat untuk menjadi GURU semakin meluap2. Kemudian baru saya baca dan terlihat perwatakan seorang GURU yang ampuh dengan pelbagai persekitaran. Hantarlah dia ke ceruk mana pun, dia betah dengan keadaan! Semangat ini yang setiap insan guru perlu ada. Terima Kasih Cikgu Mohamad. Izinkan saya garap sekelumit kekuatan cikgu ke dalam jiwa saya bakal guru tahun depan, INSYAALLAH :-)

6 ulasan:

►AdamXis◄ berkata...

Maaf cakap...Entry ini berkenaan dengan ape?tak faham

My recent post ►Fesyen : Fesyen Lenyap, Style Sama

Abhamz berkata...

salam, boleh sertai ke?

DiaUmaiNiNaz berkata...

ye x fhm jugak..siapa yg tegar ni..

cemomoi berkata...

dah lama polow cikgu mohammad tu banyak crita dari kawasan terpencil

CECOMEL berkata...

Klik ja tajuk entri ni, saya dah link terus ke laman tuan blog hat wat benda ni :)

Mohamad berkata...

Salam C.A..
Tiada yang menarik tentang diri saya, saya seperti guru-guru lain juga. Hanya berkongsi pengalaman...

Saya di sini keseorangan, anak-anak dan isteri jauh di Sibu. Seminggu sekali saya akan pulang dan datang lagi ke SMKB..

Walaupun keseorangan, saya mempunyai ramai kawan dalam dunia maya ini yang dapat berkongsi maklumat dan bertanya khabar.

Rakan-rakan di sini juga banyak memberi saya semangat untuk saya terus berusaha untuk kecemerlangan.

Terima kasih C.A kini menjadi sebahagian dari rakan-rakan saya.

Terima kasih cikgu..

 

Wat Kautri?

free counters

C.A. Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template